tiistai 26. huhtikuuta 2011

Kuinka nopeasti luottokortti menee käyttökieltoon laskun eräpäivän jälkeen?

Jos luottokorttilasku jää maksamatta ei luottokortti mene aivan heti käyttökieltoon mutta korttien välillä vallitsee toki eroja. Pääsääntöisesti käyttörajalliset MasterCard ja Visa eivät mene aivan yhtä nopeasti käyttökieltoon kuin käyttörajattomat Amex ja Diners Club.

Visan ja MasterCardin käyttökieltoon menosta päättävät kortin myöntävät pankit mutta pääsääntöisesti korteista tulee ensin maksumuistutus varsin pian eräpäivän jälkeen ja sen jälkeen jos siihenkään ei maksua tule on kortti vaarassa sulkeutua.

Diners Club ja Amex korteissa ei ole varsinaista käyttörajaa ja siitä syystä ne myös menevät nopeammin käyttökieltoon, koska luottokorttiyhtiöt valvovat kortin käyttöä eri tavalla. Kortti on käyttörajaton mutta sen vastineeksi laskut oletetaan suoritettavaksi nopeasti. Diners Club kortin laskut erääntyvät aina kuun 15. päivä ja käyttökieltoon kortti saattaa mennä jo saman kuun loppupuolella mikäli maksu on selvästi myöhässä. American Express kortin laskut erääntyvät 20. päivän tietämillä ja kortti on vaarassa mennä käyttökieltoon ellei lasku ole kuun vaihteessa suoritettuna.

Tämän tekstin tiedot perustuvat korttiyhtiöiden luottoehtoihin ja kirjoittajan omiin kokemuksiin luottokorteista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti